Foglalás
Bezár

Fried Kastély*** Hotel Pincészet

A helyi borkultúrát tekintve Simontornya elhelyezkedése kifejezetten ideális. A város a Tolna borvidéken, a Dunántúl egyik legmelegebb területén található, mely lehetővé teszi a kiváló helyi borok termelését.

A szőlőtermesztés hagyománya a város területén a Fried Kastély építtetője, Fried Imre idejére nyúlik vissza. Az általa megalkotott, mára tradíciókká vált fortélyoknak köszönhetően jeleskedik pincészetünk a magas minőségű borok készítésében. A Fried Kastély Pincészet hosszú évek óta a Tolna borút része, 2011 óta pedig egy nemzetközi borút egyik állomásának is mondhatja magát.

Pincészetünk kiválóságát az elmúlt években nyert hazai és nemzetközi díjak sokasága is alátámasztja. A Kiskőrösi Nemzetközi Borversenyen ezüstérmet, az Országos Takarékbank borversenyén pedig arany- és ezüstérmet is sikerült nyernie borainknak, valamint a 2012-es évben a Tolnai Syrah vörösborunk a „Tamási város bora” címet nyerte el. Legfrissebb, 2014-es díjaink közé a Tolna-Hegyhát Borrégió borversenyén a Tolnai Pinot Blanc, a Tolnai Olaszrizling és a Tolnai Blauburger boraink által elért ezüstérmek sorolhatóak.

A kastélyszállodánk gyönyörű környezetében elhelyezkedő és számos hagyományos, téglából épült Borospincénk mélyen megbúvó tölgyfahordókat rejt. A hordókban szakértőink igen ízletes kastélyborokat készítenek hagyományos eljárással, melyeket közvetlenül a hordókból, illetve lopóval kínálunk kóstolásra. Kiemelkedő vörösboraink közé tartozik a Tolnai Cabernet Sauvignon és a Tolnai Blauburger, a fehérborok szerelmeseinek pedig aTolnai Viktória Cuvée-t és a Tolnai Chardonnay-t ajánljuk. Szőlős- és gyümölcsöskertünkben arra is lehetőség nyílik, hogy több mint 10 fajta csemegeszőlőt és számos gyümölcsöt a vendégek maguk szedhessenek le az ágakról és fogyaszthassák el a fák hűs árnyékában.

Vendégeink megtekinthetik a többszáz éves, múzeumként működő borospincénket is. Az eredeti állapotában megőrzött borospince a hagyományos, régi borászati eszközökkel van felszerelve.

Borospincénk hatalmas fedett Panoráma terasza egész évben számos programunk helyszínéül szolgál, köszönhetően annak, hogy vendégeink számára káprázatos panorámát kínál a kastélyra, a városra, a környező tavakra és a Sióra. Ősszel szeretettel várjuk vendégeinket a szüretre és az azt övező mulatságra, ahol a házigazdákkal együtt, akár a gyerekek is kipróbálhatják a szőlőpréselés és a mustkészítés fortélyait hagyományos tradíciók alapján, valamint feleleveníthetik a régi falusi szokásokat.

Éttermünk és bárunk kínálatában egyaránt megtalálhatók különleges boraink, melyekről nem csak honlapunkon, hanem a szobákban elhelyezett borlapok segítségével is tájékozódhatnak.

Lepje meg szeretteit és barátait egy üveg borral a Fried Kastély Pincészettől!



A recepción és bárunkban lehetősége nyílik arra, hogy borainkat kedvezményes áron megvásárolhassa.

A egyénileg összeállítható borválogatásunk kedvezményes ára: 12.450 Ft / 5 üveg + 1 üveg ajándék

Vörös borok:
  • Fried Tolnai „ Mózsé” Cuvée, száraz - 2490 Ft
  • Fried Tolnai „ Mózsé” Cuvée, félédes - 2490 Ft
  • Fried Tolnai Cabernet Sauvignon, száraz - 2490 Ft
  • Fried Tolnai Blauburger, száraz - 2490 Ft
  • Fried Tolnai Syrah, száraz - 2490 Ft

Rosé borok:
  • Fried Tolnai Kékfrankos Rosé, száraz - 2490 Ft

Fehér borok:
  • Fried Tolnai „ Viktória” Cuvée, száraz - 2490 Ft
  • Fried Tolnai „ Viktória” Cuvée, félédes - 2490 Ft
  • Fried Tolnai Olaszrizling, félszáraz - 2490 Ft
  • Fried Tolnai Chardonnay, száraz - 2490 Ft
  • Fried Tolnai Pinot Blanc, száraz - 2490 Ft


Hírlevél feliratkozás
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy azonnal, az elsők között értesüljön kedvezményes ajánlatainkról!